Menu

Sponsors:

   

geplaatst: 1-11-2007, 21:49 door Erna Jorink

Halloweenwandeltocht Ambulare zeer groot succes

De halloweenwandeltocht, welke op 31 oktober op de agenda van wandelvereniging Ambulare uit Wierden stond is een groot succes geworden. Maar liefst 151 deelnemers namen deel aan de "spooky" wandeltocht van 5,4 kilometer.

Rond 19.00 verwelkomde voorzitter Herman Minkjan in het omgetoverde clubgebouw van voetbalvereniging Omhoog alle deelnemers en vertrokken de deelnemers in groepen van ongeveer 25 personen langs vuurkorven en een verlichte route richting de Hexelseweg. Vanaf hier ging men het bos in "Boomsbos" of het "Barkelbos", hier kom men ook via "spooky" knipperende lichten zich een weg banen langs heksen (appel als traktatie) en anderen figuranten. Halverwege de tocht kon men bij de fam. Meijer aan de Boomsweg heerlijk genieten van warme "Heksensoep",
Waarna de tocht verder ging richting het Lageveld. Hier waren de poorten opengezet zodat men direct richting het lageveldsbos de spoken en anderen figuranten tegen kwam.
Het merendeel van de deelnemers moest toch soms gillend hun weg vervolgen doordat ze zo schrokken van gillende mensen, klapperende deksels dan wel van blaffende politiehonden, die op commando de deelnemers door hun hondengeblaf lieten schrikken. Na ongeveer anderhalf uur was de wandeling ten einde waar men in het clubgebouw nog een heksendrankje in ontvangst mocht nemen. Onder het genot van een kopje koffie dan wel een ander drankje werd nog nagepraat over hetgeen men onderweg had vernomen dan wel was overkomen. De deelnemers waren zeer onder de indruk van al het geen de organisatie neer gezet had en men had met volle teugen genoten. Mevrouw Annelies Dalhoeven: "Wat was het spannend en mooi aangekleed en versierd, wat een organisatie en geregel vooraf!! Je waande je even in heel andere sferen. Het was geweldig!! Voor iedereen van de organisatie van deze super ENGE/LEUKE/LEKKERE Halloweenwandeltocht een groot compliment," aldus deze enthousiaste deelneemster.
Na afloop bedankte de voorzitter alle vrijwilligers voor hun fantastisch inzet; Het bestuur kan terug zien op een fantastische avond waar men nog lang over na zal praten

 

geplaatst 23 oktober 

     3000 euro voor Ambulare 

   Maandagavond 22 oktober was het bestuur van Ambulare uitgenodigd in het   Anker om een cheque in ontvangst te  nemen. Dit had alles te maken met een gift uit het   Coöperatiefonds van de Rabobank, waar jaarlijks verenigingen en scholen zich voor    kunnen inschrijven. Ambulare had gevraagd om pijlen en bewegwijzeringsborden, omdat in het korte bestaan van de vereniging nog geen geldbuffer kon worden opgebouwd om  deze grote uitgave te doen. Het bestuur was dan ook zeer verheugd met de cheque van 3000 euro om dit plan te verwezenlijken. Geweldig!!!!! 

 

 

geplaatst 9 oktober

3000e bezoeker op site

3000e bezoeker op site; mede doordat er vele nieuwe foto's op site geplaatst zijn (met dank aan Henk Meijer) is er dit weekend een record aantal bezoekers geweest. We zijn de 3000 al gepasseerd. 

geplaatst zondag 7 oktober 2007
Ambulare neemt deel aan Amortocht in Nijverdal

 Zo’n 15 a 20 leden van de wandelvereniging Ambulare hebben afgelopen zaterdag/zondag deelgenomen aan de wandeltocht welke georganiseerd was door de wandelvereniging Haarle. De tocht : Amortocht was uitgezet op de Sallandse heuvelrug en men kon deelnemen aan verschillende afstanden. Wv Ambulare nam met zo’n 15-20 personen deel aan de 10 km route; de meeste deelnemers namen in groepsverband deel aan deze tocht; enkele deden mee aan een grotere afstand. Ook zondags waren leden van Ambulare er te vinden daar deze tocht over 2 dagen verspreid was. Ondermeer de twee jongste leden, Rick en Frank Luiken namen samen met hun ouders zondag deel aan deze tocht. Deze tocht was ondanks de nevel die zaterdag over de Sallandse heuvelrug lag een prachtig uitgezette tocht, al was deze zwaarder dan de tochten welke Ambulare wekelijks loopt. Dit kwam doordat nu bosrijk gebied werd aangedaan en de wekelijkse tochten van Ambulare vooral nu in de wintermaanden over goed gangbare verlichte wegen en paden gaan.

 

 

geplaatst 4 oktober 2007

Info-avond 24 september zeer goed bezocht

Tijdens de info-avond welke plaats vond op maandag 24 september waren een 70-tal leden aanwezig om kennis te nemen van de presentatie van het winterprogramma en andere zaken welke op de agenda stonden. Tijdens de koffie, waarbij bakkerij een ieder voorzag van een grote slagroomsoes, opende voorzitter Herman Minkjan de avond, en via een PowerPoint presentatie werden de leden op de hoogte gesteld van alle in en outs van de vereniging. Inmiddels hebben bijna alle leden de notulen van deze info-avond ontvangen of worden deze in korte termijn bij u thuisbezorgd.

De grootste verandering is dat de 10 km route op woensdag-avond tijdens de winter is omgezet in een 7,5 km route om zodoende de leden een “veilige” route te kunnen bieden. Tevens is op 5 december een Sint-Nicolaaswandeling in het wandelprogramma opgenomen

 

 

geplaatst: 16-9-2007,

150e lid voor Wandelvereniging Ambulare Wierden

Vrijdag 14 september heeft het 150e lid zich ingeschreven bij de wandelvereniging Ambulare Wierden. Mevrouw Lineke Sötje schreef zich na afloop van de vrijdagmiddagwandeling in en werd daarmee het 150e lid van de vereniging.

"Geweldig," aldus voorzitter Herman Minkjan, "en dan te weten dat we pas op 14 juni 2007 een officiële vereniging zijn geworden, na drie zeer succesvolle proefwandelavonden in mei, waarbij de deelname ook tussen de 85 en 110 deelnemers was. Maar ja, dan zijn ze nog niet allemaal lid van de vereniging, maar toch maakte deze overweldigende deelname al wel kenbaar dat er wel behoefte in Wierden is om te wandelen. Maar dat we na 3 maanden op 150 leden zouden zitten, nee, dat had geen van de bestuursleden van Ambulare ooit verwacht. Ook bij de KNBLO, de wandelbond van Nederland was men zeer verrast met het grote succes van de Wierdense wandelvereniging, die nu de 3e vereniging van Overijssel bij de bond is, aldus de enthousiaste voorzitter.
Wandelvereniging Ambulare wandelt wekelijks op de woensdagavond, waar aan de 5 en 10 km kan worden deelgenomen en op de vrijdagmiddag waar alleen de 5 km wordt gelopen. Zeker 1 maal per maand staat een externe tocht op het wandelprogramma. Zo hebben leden vorige maand deel kunnen nemen aan de heidetocht in Rijssen en vorige week aan een prachtig uitgezette tocht in Hattemerbroek. De volgende maand staat op 6 oktober de Amortocht in Nijverdal op het programma, maar ook de Halloweenwandeltocht; de "eerste tocht", welke zelf door de Wierdense vereniging wordt georganiseerd. De Halloweentocht wordt gehouden op woensdagavond 31 oktober, dit is niet een tocht alleen voor leden; hier kunnen ook bewoners van Wierden e.o. aan deelnemen tegen een kleine betaling; een tocht met veel spektakel, waar hopelijk nog lang na afloop over wordt gepraat.
Ook wordt 2e kerstdag een kerstwandeltocht uitgezet met veel randgebeuren en staat er op 30 april de Oranjetocht op het programma; hierbij zullen de deelnemers uit geheel Nederland aan de start verschijnen en hopelijk aldus voorzitter Minkjan, komt er ook één uit Duitsland of België zodat we kunnen spreken van een internationaal gebeuren.
Verder zijn er wellicht plannen om ook op de zondagmorgen een 10 km te wandelen terwijl er misschien ook een toevoeging van de 7,5 km komt.
Ambulare houdt op maandag 24 september een algemene info-avond waar één en ander uit de doeken zal worden gedaan en het winterprogramma zal worden gepresenteerd. Aanvang 20.00 bij sv Omhoog.
De start van de wekelijkse wandelingen vindt altijd plaats vanaf het clubgebouw van sv Omhoog aan de 2e Lageveldsweg in Wierden, waar de Wierdense vereniging op fantastische wijze haar onderdak heeft gevonden.
Verdere info betreffende tochten en de vereniging kunt u vinden op de site van wandelvereniging Ambulare: www.wandelverenigingambulare.startje.be of telefonisch bij het secretariaat van de vereniging: Erna Jorink tel: 0546-575213

 

 

 

Nieuws:

 

Maandag 17 september: 2500e bezoeker op site !!!

 

Vrijdag 14 september heeft zich het 150e lid aangemeld !

 

 

    Geplaatst 13 september

                Uitnodiging Algemene Info-avond

 

 

Hierbij nodigen wij alle leden uit voor de info-avond van de wandelvereniging Ambulare. Deze wordt gehouden op:

 

                        Maandag 24 september 2007

 

Aanvang 20.00 uur in het clubgebouw van Omhoog, 2e Lageveldsweg in Wierden.

 

Deze avond zal het bestuur de plannen presenteren voor het komende jaar.

Tijdens deze avond komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 

v  Opening

v  Bestuurssamenstelling

v  Financiën / begroting 2007/2008 ligt ter inzage

v  Secretariaat

v  Statuten;  liggen ter inzage

v  Huishoudelijk reglement; ligt ter inzage

v  Kascommissie

v  Pauze

v  Interne tochten: 5 december ???

v  Externe tochten

v  Evenementen: Halloweenwandeltocht, Kersttocht, Oranjetocht

v  KNBLO- wandelbond; lidmaatschap van Ambulare

v  Lief en leed

v  Rondvraag

v  Sluiting

 

                                 Agenda onder voorbehoud

 

 

 

   

G      geplaatst 9 september

Leden Ambulare nemen deel aan wandeltocht Hattemerbroek

Zaterdag 8 september hebben zo 14 leden deelgenomen aan de bos en Heidetocht in Hattermerbroek. De meeste deelnemers namen deel aan de 10 km; enkelen wisten zelfs de 20 km te volbrengen. Onder heerlijk wandelweer, al waren de 20 km deelnemers een beetje nat geworden in de vroege ochtenduren, heeft een ieder van deze prachtige uitgezette wandeltocht genoten. Halverwege kon men lekker op het terras van de plaatselijke voetbalvereniging genieten van een heerlijk kopje koffie, dan wel soep. Na de pauzetocht was de uitgezette route nog mooier en werd er over  vele paden met heide gelopen , wat de naam van de tocht dan ook eer aan deed.

De eerstvolgende tocht, welke Ambulare buiten de gemeentegrens gaat lopen is de Amortocht, georganiseerd door de Haarlese wandelvereniging met de start in Nijverdal op 8 oktober. Enkele leden zullen in het weekend van 15 september deelnemen aan de wandelmarathon in Haaksbergen, een tocht over 42 km en 195 meter. Voorafgaande aan dit spektakel hebben enkele leden deelgenomen aan de wandelschool welke ze wel hebben volbracht, al zij het met blaren en enkele bezoeken aan de EHBO post.

 

 

     Geplaatst 27 augustus

   2000e bezoeker op deze site !!!!!

   

   

      Geplaatst 25 augustus

    36 leden van Ambulare nemen deel aan Heidewandeltocht in Rijssen.

   

    36 leden van Ambulare hebben deelgenomen aan de Heidetocht in Rijssen.

    Er waren 10 deelnemers op de 5 km, 20 deelnemers op de 10 km en 6 lede n die met

    familie of vrienden deelnamen aan 5-10 of 15 km. 

    Een prachtig uitje voor de vereniging.

 

 

   Geplaatst 22 augustus

M Afdruk wandeltocht 

   M.i.v woensdagavond 22 augustus krijgen alle

   leden wekelijks een afdruk van de wandeltocht  welke zij woensdags dan wel  

   vrijdags hebben gelopen.

   Deze afdruk kunt u in het wandelboekje plakken bij de desbetreffende datum en  

   toelichting van de route.

 

 

     Geplaatst 13 augustus 2007

     Brief aan leden 
                                            Lieve mensen

Wat gaat het goed met onze vereniging, het ledental stijgt nog steeds, een fantastische opkomst van gemiddeld 85 mensen per week. Als voorzitter ben ik dan ook bijzonder trots op onze vereniging. Dit ongekende succes komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, vele mensen zijn elke week druk in de weer om u wekelijks weer een fantastische wandeling aan te bieden. Dat deze mensen nu al goud waard zijn voor de vereniging spreekt voor zich, vooral onze secretaris Erna Jorink, die met haar dochter Merle elke week weer zorg draagt voor nieuwe routes en een uitstekende PR verzorging in de diverse dagbladen. Ook krijgen we steun en know-how van zusterverenigingen en worden ons draaiboeken en praktische tips aangereikt. Tussen de wandelverenigingen is geen concurrentie, men steunt elkaar waar men elkaar nodig heeft.  Een mooi voorbeeld is de “KENNEDY” mars in Haaksbergen, waar de plaatselijke vereniging (DIO) veel steun krijgt van de HWU (Hengelose Wandel Unie).

Ook Ambulare onderhoudt nauwe vriendschapsbanden met beide verenigingen.

 

Graag maak ik u ook attent op externe wandelingen in de provincie; er worden vele mooie tochten georganiseerd, die wij graag met jullie willen wandelen, als er mooie tochten zijn wordt u daar tijdig over geïnformeerd en de rit er naar toe doen we op basis van carpoolen met een vergoeding voor de chauffeur. (25 augustus: Heidetocht Rijssen)

Ambulare heeft alle leden lid gemaakt van de Landelijke wandelbond : de KNBLO.

Alle leden ontvangen een wandelboekje, dit om de kilometers te noteren en er een anekdote bij te schrijven over de gelopen wandeling. Tevens zijn we voornemens om een trainingsprogramma op te starten voor de 4-daagse van Nijmegen in 2008.

Ook voor onze vereniging staan nog mooie tochten op het programma, denken wij aan 31 oktober de “Haloweentocht”, Tweede kerstdag een romantische Kerstwandeling en 30 april onze grote klapper de Oranjetocht, waar ook landelijk aandacht aan wordt besteed.

Dat dit ook allemaal bestuurlijk moet kloppen spreekt voor zich, daarom vragen wij u dan 24 september vrij te houden voor onze eerste ledenvergadering, (aanvang 20.00 uur) waar alles over de vereniging kan worden gevraagd en word besproken, en waar het bestuur verantwoording aflegt aan de leden.

 

Ja, AMBULARE wordt een begrip in Wierden, een “gezond” begrip in Wierden, wandelen in en om de mooiste plekjes van Wierden; wat willen nog meer? Met een gepaste attentie hebben we de familie Dubbers (Tennishal de Stouwe) hartelijk bedankt voor hun gastvrij onderkomen tijdens de vakantie weken, het was er best gezellig vertoeven op de veranda, maar vanaf woensdag 15 augustus zijn we weer terug op onze eigen locatie van de s.v. Omhoog.

Deze eerste avond worden we onderweg blij verrast door de bekendste beschuitenbakker van Nederland, ROELOFFZEN, die ons zijn wereldberoemde beschuit laat proeven. En alsof dat nog niet genoeg is biedt de Fam. MARTIN HOBERT van HOLLIDAY geluid ons na afloop een kop koffie aan. Beide sponsoren zijn onder de indruk van de stoet wandelaars die elke week op pad gaan.

Wandelvrienden: U leest: AMBULARE begint een begrip te worden in Wierden en omstreken en wij als bestuur gaan er samen met u er alles aan doen dat u nog vele jaren wandelend mag genieten.     

Met vriendelijke wandelgroet, Herman Minkjan

 

Geplaatst 12 augustus
Uitgave wandelboekjes vanaf woensdag 15 augustus
Vanaf woensdag 15 augustus ontvangen alle leden van Ambulare gratis een wandelboekje.
Hierin kunnen wekelijks de gelopen kilometers worden vermeld.
Tevens ontvangt men na afloop van elke wandeling een stempel.
Dit boekje kan ook gebruikt worden bij externe wandelingen georganiseerd
door de wandelbond: KNBLO
Tevens kan men hier leuke anekdotes en evt. weersomstandigheden in vermelden.
Uitgave van de boejes is na de wandeling van 5 of 10 kilometer.

Geplaatst 11 augustus 2007:
Vrijdagmiddagwandelingen ook succes
In navolging van de woensdagavondwandelingen blijkt nu ook de vrijdagmiddagwandeling een succes te worden.
Tijdens de laatste 3 weken is de deelname aan de wandelingen met meer dan 50 % toegenomen.
Vele wandelaars, ook gastlopers, lopen op de vrijdagmiddag de 5 km in tegensteling tot de
woensdagavond waar men kan kiezen uit de 5 en 10 km

                    
Geplaatst 9 augustus                    
10 km kan ook gewandeld worden in "rustiger" tempo                     
Vanaf 8 augustus is er de mogelijkheid om de 10 route in                      
een verschillende tempo te wandelen. De eerste 
groep vertrekt met een tempo van 6 km per uur waarna
even later de volgende 10 km groep vertrekt. Deze hebben
ongeveer een tempo van 5 km per uur terwijl voor deze
groep ook een pauze van ongeveer 5 minuten is ingelast.
Na afloop van de eerste "rustige" 10 km was een ieder zeer 
content met het besluit om deze tocht zo in te delen.

Geplaatst 5 augustus
1500e bezoeker op de site


Geplaatst: 2 augustus 2007

Heidewandeltocht op 25 augustus in Rijssen

Op 25 augustus gaan we met de vereniging deelnemen aan een tocht in Rijssen. Opgave woensdags of vrijdags bij Omhoog na de wekelijkse wandelingen. Meer info leest u onder : wandelprogramma

 

 

Geplaatst: 20 juli 2007
Leden succesvol op vierdaagse
Herman Minkjan, Wim Geertman, Jan Eshuis, Evelien Körbl en Anton Luiken hebben met succes aan de vierdaagse in Nijmegen deelgenomen. Evelien en Jan namen beiden voor de 1ekeer deel, terwijl Wim en Herman dit voor de 10e maal deden. Anton Luiken liep de vierdaagse voor de 28e keer. Wij feliciteren jullie vanaf deze kant natuurlijk met jullie geweldige prestatie. Bestuur en leden Ambulare

 

Geplaatst 12 juli:
Bestuursleden Ambuare nemen deel aan Nijmeegse Vierdaagse

 

3  3  bestuursleden van de wandelvereniging Ambulare nemen volgende   week deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Voorzitter Herman Minkjan en Wim Geertman zullen voor de 10e maal deel aan dit geweldige spektakel terwijl Jan Eshuis voor de eerste maal aan dit evenement deel neemt.

Bij deze willen we hun heel veel succes toewensen en we laten u zo spoedig mogelijk weten over hun bevindingen van deze vierdaagse wandeltocht. Vermeldenswaard is dat ook gastloper Luiken, die verschillende woensdagavonden aan tochten van onze vereniging heeft deelgenomen, voor de 28e maal aan deze Vierdaagse deelneemt. Ook hem wensen wij natuurlijk heel veel succes.

                  
Geplaatst 9 juli 2007   

Van de voorzitter

Beste mensen wat een succes al meer dan 115 leden wie had dat gedacht. Wierden is aan de “wandel” en als ik de positieve reacties beluister zijn we nog lang niet uit gewandeld, maar wat wil je, elke week Wierden bekijken met z'n prachtige natuurschoon.

Wat ook een succes wordt zijn de vrijdagmiddagwandelingen, gezellig keuvelend en babbelend wordt de 5 kilometer afgelegd. Ook als het regent gaan de dames en heren vrolijk op pad, en soms hoor je tussen de mais het gezang van de wandelaars.

De vakanties staan voor de deur en het zal iets rustiger worden maar na de vakantie wandelen we de opgelopen pondjes er weer af. Er staan nog enkele leuke wandelingen ons te wachten.

In Rijssen op zaterdag 25 augustus 5 en 10 kilometer (heidetocht)
Wij als bestuur hopen daar veel van onze leden te ontmoeten (zie info website)

Wat ook een mooie tocht is op Zondag 23 september 2007 TWENTSE ROSWANDELING in Hengelo

Afstanden:

http://www.hengelo-wandel.nl/images/dot_clear.gif

5 - 10 - 15 - 20 - 30 kilometer

De wandelroute voert over het buitengebied aan de Zuidwestelijke kant van Hengelo. De route voert u langs de mooiste plekjes die zich bevinden op de grens van de gemeentes Hof van Twente, Haaksbergen en Hengelo.
Tijdens de wandeling zijn er een aantal rustposten ingelast, voor alle afstanden,ook daarover zullen wij uw tijdig over informeren.

Maar het spektakelstuk van onze eigen vereniging wordt de HALOWEEN wandeltocht op 31oktober, ik stel mij zovoor dat elke deelnemer iets maakt zodat we een schitterend mooi schouwspel krijgen langs de Wierdense dreven.

Rest mij jullie namens het bestuur een fijne vakantie te wensen. en voor de mensen die in Wierden blijven,we gaan gewoon elke week door.

Uw voorzitter

Herman Minkjan

 

Eind juni
M.i.v. juli 2007 wordt de contributie geïnd.
U krijgt hierover schriftelijk bericht.

 

Donderdag 27 juni
Radio-interview in studio Regio FM  Naar alle waarschijnlijkheid tussen 11.00 en 12.00.  in het programma "Uitgelicht"  met Dity Roelofs. Bestuursleden Herman Minkjan, Ingrid Grob en Erna Jorink zullen hier te gast zijn. Dus stem allen af op: 107.2

 

Zaterdag 23 juni 2007
De 750e bezoeker al op de site.

 

Adverteren via Kliks.nl